MILS

MILS: Weet hoe je leert!

In 1983 is door de Amerikaanse psycholoog Howard Gardner de meervoudige intelligentie theorie ontwikkeld. Gardner gaat er vanuit dat mensen op veel verschillende manieren intelligent kunnen zijn. Intelligentie betekent volgens Gardner: de bekwaamheid om te leren en om problemen te kunnen oplossen. Dit kan op verschillende – meervoudige – manieren. Deze noemt Gardner leerstrategieën.

 

Ieder mens bezit meerdere leerstrategieën, waarvan er bij elk individu slechts enkele sterk zijn ontwikkeld. Deze sterk ontwikkelde intelligenties bepalen de manier waarop je leert en verklaren je voorkeur voor bepaalde activiteiten.

 

Als informatie aangeboden wordt op de manier die bij jou past:

  • Leer je makkelijker.
  • Krijg je meer plezier in leren (en dus in het naar school gaan).
  • Haal je betere resultaten.
  • Groeit je zelfvertrouwen.

 

Om vast te stellen wat jouw favoriete leerstrategie is kun je de MILS (Meervoudige Intelligentie Leer Strategieën-inventarisatie) doen. De enige voorwaarde is dat je 9 jaar of ouder bent. De test is ruim 20 jaar geleden ontwikkeld en sindsdien vele malen beproefd.

 

Meer informatie is te vinden op de site van de grondlegster van het MILS leerstrategie-onderzoek: www.vanbodegom.eu.

 

MILS voor scholen

Branelli kan ook bij u langskomen op school om bij uw leerlingen het MILS-onderzoek af te nemen. Dit kan zowel op basisscholen (vanaf groep 6) als op middelbare scholen (voorafgaand aan bijvoorbeeld de lenteschool of een examentraining). De MILS kan op individuele basis worden afgenomen of in kleine groepjes. Dit kan aangepast worden aan de wensen van uw school, in een gesprek inventariseert Branelli graag de mogelijkheden om de MILS bij u op school in te zetten.